Voor de mensen die ook de wereld van de cryptomunten in de gaten houden is er wel iets bijzonders te zien. We hebben namelijk de afgelopen dagen echt ongekende groei meegemaakt als het aankomt op de koers van Bitcoin. De laatste paar dagen is de munt van 6000 dollar bijna naar 8000 dollar gegaan. Ook de zogeheten altcoins zijn weer een stijgende lijn in gegaan. Hoe komt het nu eigenlijk dat deze groei in werking is getreden? Zijn er enkele grote ontwikkelingen geweest? Om hier antwoord op te krijgen zal je snel verder moeten lezen, we laten het je vandaag namelijk zien!

Grote accumulatie van de munten

In januari concludeerde Hacked dat 2019 het jaar van de accumulatie van bitcoin zal zijn. Dit is precies wat we de afgelopen vier maanden hebben gezien. Zoals de volgende accumulatie/distributielijn (A/D) illustreert, bevindt bitcoin zich sinds begin maart in een zware accumulatiefase. De cumulatieve A/D lijn is met een vaart gestegen waardoor de waarde van bitcoin ook omhoog is gegaan. Een stijgende A/D lijn bevestigt in wezen een stijgende trend. Het geeft ook aan dat er meer mensen kopen en houden in plaats van verkopen en uitgeven.

Onbestede Transacties

Zoals YouTuber Crypto Daily onlangs heeft aangegeven, is het aantal niet-bestede transactie-uitgangen op het Bitcoin-netwerk sterk gestegen tot recordhoogten. In feite is het aantal niet-bestede transacties sinds medio 2018 steeds lineairder geworden en deze trend begon in januari van dit jaar steeds groter te worden. Dit betekent dat er minder mensen bitcoin verkopen en dat kopers zich ophopen en hun posities steeds langer aanhouden.

Bitcoin whales

Hoewel bitcoin al sinds begin 2019 in accumulatie is, was het een mysterieuze bitcoin whale die begin april een 20% rally heeft uitgelokt. De whales zijn de afgelopen twee maanden grote bedragen aan bitcoin blijven overbrengen. De prestaties van de cryptocvaluta over dat gebied suggereert dat oversized holders zijn ontstaan als netto kopers in plaats van verkopers. Klinkt vrij technisch allemaal, maar het houdt in dat er enkele hele grote spelers aan het schuiven zijn met kapitaal. Met groot bedoelen we ook echt heel groot, het gaat hier soms over honderden bitcoins per keer.

Bitcoin Dominantie

De parabolische stijging van Bitcoin ging gepaard met een sterke stijging van de zogenaamde dominantiegraad, die verwijst naar het percentage van de cryptocommuniteitsmarkt dat in BTC wordt aangehouden. De dominantiegraad van Bitcoin bereikte een piek van 59,4% op zondag, het hoogste sinds december 2017. Dit betekent dat de leden van het crypto-ecosysteem hun bezit van altcoins naar bitcoins hebben verschoven.

Betekent dit dat altcoins uit de markt zullen gaan? Helemaal niet. De crypto markt doorloopt trends en cycli, waarvan sommige een voorkeur hebben voor altcoins, terwijl andere een grotere voorkeur lijken te hebben voor bitcoin. In feite is de dominantie van bitcoin in maart kortstondig onder de 50% gezakt door de sterke stijging van altcoin en penningen. Litecoin (LTC), bitcoin cash (BCH) en Binance Coin (BNB) waren in het eerste kwartaal de belangrijkste leiders op het gebied van large-caps. Small-caps zoals Basic Attention Token (BAT) en Tezos (XTZ) presteerden ook sterk. Het is dus zeker niet zo dat alleen Bitcoin profiteert van deze stijgende lijn.

Leave a Reply