Een Wall Street-analist, die bekend staat om zijn optimistische kijk op de bitcoin, heeft de mogelijkheid geopperd dat bitcoinfutures een drukkend effect hebben op de koers van de belangrijkste cryptomunt ter wereld.

Tom Lee, mede-oprichter van onderzoeksbureau Fundstrat, opperde afgelopen week dat termijncontracten voor bitcoins de mogelijke de oorzaak van zijn van de recente koersdaling, zo meldt persbureau Bloomberg.


Met zogenoemde futures kun je afspreken om een onderliggende waarde later te kopen of te verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs.

Twee Amerikaanse beurzen voor termijncontracten, CME Group en CBOE, introduceerden afgelopen december termijncontracten voor de bitcoin. De cryptomunt bereikte in die periode een recordniveau van 20.000 dollar.

Sindsdien is het bergafwaarts gegaan met de bitcoin. Die noteert inmiddels rond een niveau van 6.500 dollar.

Lee focust in een recent rapport vooral op de koersdaling van de bitcoin sinds mei. Hij oppert de mogelijkheid dat handelaren die via futures speculeren op een koersdaling van de bitcoin, rond het aflopen van de termijncontracten bitcoins verkopen om winst te boeken op hun future-positie.

Directeur Chris Concannon van Cboe Global Markets zei daarover: “Hoewel we blij zijn met de onlangs geïntroduceerde bitcoinfutures, is overdreven om te stellen dat ze de bitcoinprijs hebben beïnvloed. Daarmee ga je bovendien voorbij aan andere kritische factoren”.

“Gelet op de beperkte handelsposities en de beperkte interesse voor de afwikkeling van termijncontracten in mei en juni, lijkt het erop dat de val van bitcoin eerder gezocht moet worden in andere factoren zoals strenger toezicht wereldwijd, maatregelen van nationale belastingdiensten, de opkomst van andere cryptomunten en afnemende media-aandacht voor de munt”, aldus Concannon.

 

 

Bron; www.businessinsider.nl

Laat een Reactie achter