Bakkt, een Bitcoin Futures Exchange en digitaal platform, lanceerde vandaag haar Bitcoin Futures Contracten. Bakkt-gebruikers kunnen nu dagelijkse en maandelijkse termijncontracten afsluiten: Overeenkomsten waarin de koper van een contract wedt dat de prijs van Bitcoin op een bepaalde datum zal stijgen of dalen. Tijd om wat meer te weten te komen over de lancering van dit project en over het sentiment wat het teweeg heeft gebracht.


Het belang van de komst van Bakkt

Wat maakt het uit? Investeerders maken zich nog steeds zorgen over het gebrek aan regelgeving van Bitcoin. Binance.US, de Amerikaanse buitenpost van een van de grootste cryptobeurzen die vandaag de dag is gelanceerd, kan nog steeds niet actief zijn in grote Amerikaanse staten zoals New York. Maar als Bakkt traditionele investeerders op Wall Street ervan kan overtuigen dat Bitcoin een goede investering is dan zal meer van de ervaring, het geld en het prestige van Wall Street rechtstreeks naar de crypto stromen. 

Zie Bakkt als de New York Stock Exchange, maar dan voor Bitcoin. Bakkt wordt gerund door de eigenaars van de New York Stock Exchange (NYSE) – de Intercontinental Exchange (ICE), en de toekomst van Bakkt zal draaien op de ICE Futures U.S. Exchange. Het wordt gesteund door CTFC en NYSDFS, twee van de grootste regelgevers in de VS. De steun door hoogste regelgevers zou de schop kunnen zijn die de crypto industrie nodig heeft als zij serieus genomen wil worden door de belangrijkste financiële instellingen. Dit zou dan ook echt enorm kunnen helpen om uit dit dal te klimmen en om de prijs weer naar ongekende hoogtes te laten stijgen.

Wat vinden de experts?

Sommige experten hebben al in het project geïnvesteerd: “I am very positive on Bakkt and its ability to improve trust with institutions to crypto”, twitterde Tom Lee, de mede-oprichter van Fundstrat Global Advisors Thursday. Vaibhav Kadikar, oprichter & CEO van CloseCross, een gedecentraliseerd voorspellend marktplatform, is het er mee eens: “Bakkt [Bakkt] provides a way for large, risk-averse institutions to buy and custody bitcoin through an end-to-end regulated system. Being backed by the New York Stock Exchange has granted bitcoin a level of legitimization never seen before,” vertelde hij Decrypt.

Niet voor niets: Bakkt’s termijncontracten laten klanten wedden op de prijs van Bitcoin in Bitcoin, in plaats van te wedden op de prijs van Bitcoin met US dollars. Dit zijn risicovolle zaken als ze niet worden gereguleerd, maar Bakkt’s termijncontracten worden afgewikkeld op de termijncontracten van ICE Futures U.S.-ICE’s futures contracten en gecleard op ICE Clear-ICE’s, waarvan beide gereguleerd worden door de CFTC. Dat is een enorm voordeel: Op andere, ongereguleerde beurzen is er een kans dat de prijs van Bitcoin op het laatste moment gemanipuleerd kan worden. Met CTFC-regelgeving kan dit niet meer. Het is dus zeker een project om in de gaten te houden, de kans is groot dat dit enkele enorme veranderingen teweeg zal brengen op de cryptomarkt.

Laat een Reactie achter