Alles over het kopen van cryptocurrency


Misschien heb je het al wel gezien, de laatste tijd is de markt van de crypto weer erg aan het stijgen. Door de recentelijke dalingen staan de prijzen nog mooi laag, dit maakt het dan ook een ideaal moment om nu mee te doen met deze cryptohandel. Veel mensen willen wel beleggen in de munten, alleen weten ze niet echt waar ze moeten beginnen. Dit is dan ook de reden dat wij voor u klaarstaan voor alle tips en tricks, wij laten u vandaag namelijk stap voor stap zien wat er nodig is om ook uw eerste cryptomunten te kopen.

Stap 1: Koop Bitcoin of Ethereum of Litecoin van Coinbase.

Alles begint met het kopen van een van de grotere munten, met deze munten kan je namelijk later de zogeheten altcoins kopen. Coinbase is een plek waar u uw Bitcoin, Litecoin of Ethereum kunt kopen. Ze hebben relatief kleine kosten en de service is sneller dan andere diensten. Met de gekochte Bitcoins of Ethereum/Litecoin kunt u altcoins kopen (hier zullen we later op terugkomen).

Stap 2: Een account aanmaken op Binance, Bitrexx of Bitfinex

Binance , Bitrexx en Bitfinex zijn allemaal beurzen, dit zijn plaatsen waar u kunt handelen in cryptomunten. Binance heeft meer cryptomunten dan Bitrexx en Bitfinex, maar Bitfinex heeft een paar munten die Bitrexx niet heeft. U moet dus een account aanmaken op alle drie beurzen. Tip: Zet 2FA beveiliging aan. Hoe u dit doet wordt uitgelegd op beide diensten, 2FA zorgt ervoor dat buitenstaanders uw account niet kunnen openen of hacken. Dit is dus alvast een extra veiligheidsmaatregel, u wilt niet hebben dat rare figuren toegang krijgen tot uw account.

Stap 3: Genereer een adres op de beurs

Op de beurzen moet je naar de portemonnee. In de “portemonnee tab” ziet u de verschillende munten die beschikbaar zijn op de beurs. U moet een adres aanmaken met “Genereer adres”, op dit adres moet u de gekochte munten van Coinbase plaatsen. Wanneer u de munten op Muntbasis koopt, zal er een bericht verschijnen: Bitcoin/Litecoin/Ethereum adres. Dit is het adres dat u moet invullen, dus kopieer het adres van de ruil naar het veld in Coinbase en klik op verzenden.

Stap 4: Bevestiging van de aanbetaling

Nadat u de storting op de ruilwebsite/exchange heeft gedaan, moet u een tijdje wachten, normaal gesproken wordt de storting binnen een paar uur gedaan. Zodra de bestelling / plaatsing is voltooid zal dit worden vermeld: 3/3 Bevestiging, depositie compleet.

Stap 5: Beginnen met het traden

Nu u de cryptomunten op de beurs heeft staan, kunt u ze inruilen voor andere cryptomunten. Laten we Monero als voorbeeld nemen. Je moet naar Monero/Bitcoin (of Monero/Ethereum als je kiest voor ether op Muntenbasis) en je moet het bedrag invullen dat je wilt kopen. Klik op de marktprijs en vul het gewenste bedrag in. Klik op Kopen en u bent nu klaar om te beginnen met het handelen.

Stap 6: Stop het in een wallet

Een wallet is eigenlijk niets meer dan een soort digitale portemonnee. Het voordeel van een wallet is dat uw geld hier veiliger is dan op de exchange zelf. Een exchange zou in theorie gehackt kunnen worden (al komt dit vrijwel nooit voor). Het opzetten van een eigen wallet is zeer eenvoudig, u kunt voor de stappen hiervoor ook altijd kijken op de site van de exchange zelf. Er zijn drie mogelijkheden: u kiest voor een Ledger een software wallet of voor een online Wallet. Een Ledger is een fysieke wallet, een online natuurlijk online. De eerste keuze is veiliger maar wel duurder, dit is dus een afweging die u zal moeten maken.

Handige tips voor bij het handelen:

  • Investeer over meerdere periodes, niet alles in een keer – Investeer elke keer per bepaalde tijdseenheid, zeg elke loonstrook, of elke week. Door dit te doen zal u ook wel dollar cost averaging toepassen, hiermee voorkomt u dat u teveel betaald voor de munten.
  • Koop rood, koop geen groen – Wanneer de markten zijn gedaald, is het tijd voor korting. Het kopen in de munten die een veel te grote groei hebben meegemaakt is geen goede investering.
  • Geduld is de sleutel – Dit is het belangrijkste punt. Als u van al deze punten alleen dit punt zult onthouden is dit eigenlijk al genoeg. Blijf dus niet maar aan het beeld hangen terwijl u naar de koersen kijkt, laat het even rusten en denk na over de winst over de lange termijn.
  • Diversifieer, maar diversifieer niet te veel – Het is nooit goed om al uw investeringen in één enkele munt te hebben. Het is veel veiliger om de inzet te diversifiëren, maar overdrijf het niet. Te veel munten kunnen ook slecht zijn, het gaat om het vinden van die paar munten waar u in gelooft.
  • Houd vast op de lange termijn – Een fout die veel mensen maken is dat zij bang worden wanneer de koersen dalen, hierdoor verkopen ze gelijk alles. Om vervolgens het weer terug te kopen voor een hogere prijs! Dit is niet verstandig, de markt voor crypto is nu eenmaal volatiel. Geloof dus in de gemaakte keuze, voor u het weet zullen de koersen alweer aan het stijgen zijn.

Wij van Bitflex staan voor je klaar

Hier op de site van Bitflex bent u aan het juiste adres voor de beste exchanges die er maar te vinden zijn. Alle exchanges die wij aanraden zijn prettig om te gebruiken, daarnaast weet u zeker dat u te maken hebt met een betrouwbare partij. Hier kunt u alle koersen volgen van de munten, geheel in eigen valuta. Dit zorgt ervoor dat u op de hoogte kunt blijven van de laatste ontwikkelingen op de cryptomarkt. Neemt u ook zeker een kijkje bij de blog, hier vind u actuele nieuwsberichten uit de wereld van de cryptocurrency. Als laatste zijn wij er voor u voor het uitzoeken van een geschikte wallet. Kortom, bij Bitflex vind u het beste advies wat er maar te vinden is voor de handel in cryptomunten.

Laat een Reactie achter