In de Amerikaanse markt en op strikt gereguleerde crypto beurzen zoals Bitstamp en Coinbase, is de bitcoin prijs de 8.900 dollar overstegen. Het staat op het moment van schrijven dan ook op ruim 8.939 dollar. Binnen slechts enkele uren steeg de Bitcoin prijs van 8.000 dollar naar 8.939 dollar, met meer dan 11,7 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De abrupte opwaartse beweging van de Bitcoin prijs volgt de 100 procent winst op jaarbasis ten opzichte van de USD. Vanaf 27 mei is de Bitcoin prijs met 136 procent gestegen, waarbij het volume van BTC op $1,6 miljard is komen te liggen. Wat zijn de factoren achter deze zogeheten Bitcoin rally?

De factoren die van belang zijn

Economen zijn van mening dat de stijging van de prijs van Bitcoin te danken is aan een drietal ontwikkelingen:

  • Stijging van $3.000 tot $7.000, dit heeft gezorgd voor een zogeheten bull market
  • Volume op gereguleerde platformen zoals CME-platforms is verhoogd, wat duidt op een aanzienlijke toename van de institutionele belangstelling.
  • Volume is gestegen op het gebied van Google Trends populariteit voor het trefwoord “bitcoin”, het signaal van de interesse van particuliere beleggers

Achter de drie factoren schuilt waarschijnlijk de beloning voor het minen die in mei 2020 met de helft van de Bitcoin zal worden gehalveerd. Om de vier jaar ondervindt het Bitcoin-blokketennetwerk een halvering van de beloningen voor een block, waardoor de snelheid waarmee nieuwe BTC door mijnwerkers wordt geproduceerd, afneemt. De minders ontvangen minder BTC voor hun werk om de blockchain en de verwerkingstransacties te beveiligen. Een fundamentele factor zoals de halvering van de blokbeloning zal waarschijnlijk ten grondslag liggen aan andere factoren zoals de stijging van de institutionele en retail belangen, gezien de dynamiek van de cryptomarkt in de afgelopen weken erg is gaan stijgen.

Eerder deze maand, toen de Bitcoin prijs rond de 7.000 dollar schommelde, verklaarde economen dat technische indicatoren suggereren dat de munt overbought is. Maar zijn benadrukten dat wegens de impuls van BTC in eind 2017, ondanks deze overbought signalen, de prijs een nieuwe hoogte zal gaan behalen. In de loop van deze maand hebben zelfs beleggers die een normaal gesproken vrij pessimistisch zijn gezegd dat de prijzen er toch wel goed uitzien op dit moment.

Veel hoopvolle verwachtingen

Nu de Bitcoin prijs een nieuwe recordhoogte van 100 procent heeft bereikt, beginnen beleggers hun langetermijnprognoses voor de ontwikkeling van de munten opnieuw af te stellen. Maximum Keiser, een vroege investeerder in de wereld van de crypto en de gastheer van het Rapport Keiser over RT, zei dat de Bitcoin nog wel richting de $28.000 kan gaan. Anderen zijn iets minder voorspoedig met het inschatten van de prijzen, zij denken dat Bitcoin eerst naar de 10.000 zal gaan. Echter is een ding zeker, de stijging die we de laatste tijd meemaken is zeker een kenmerk dat het goed zal gaan komen met de cryptomunten. Dat mag natuurlijk ook wel na die lange tijd van lage koersen!

Laat een Reactie achter